Κατηγορίες

Νέα και Ανακοινώσεις

Newsletter

Αναζήτηση

Οι Έλληνες στη Μαύρη θάλασσα

Οι Έλληνες Στη Μαύρη Θάλασσα, Από Την Εποχή Τού Χαλκού Ως Τις Αρχές Τού 20ου Αιώνα, Α' Έκδοση.

Περιγραφή


65,00 € Με Φ.Π.Α.

1 τεμάχιο σε στόκ

Προσοχή: Τελευταία κομμάτια σε στόκ!

Προσθήκη σε wishlist

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Στην ελληνική μυθολογία, μέσα από το ταξίδι των Αργοναυτών, αλλά και μέσα από τις αφηγήσεις του Ηρόδοτου, του πρώτου μεγάλου έλληνα ιστορικού της Κλασικής εποχής, η Μαύρη Θάλασσα παρουσιάζεται σαν μια βόρεια μυθική χώρα που προσφέρεται για εξερεύνηση και εμπορική εκμετάλλευση. Τα ελληνικά καράβια μετέφεραν μέταλλα και άλλες πρώτες ύλες, δημητριακά και αλίπαστα πίσω στην Ελλάδα, ενώ οι ελληνικές αποικίες, που ιδρύθηκαν στα παράλια από τον 7ο π.Χ. αιώνα, έφεραν και μεταφύτευσαν στη Μαύρη Θάλασσα τους ελληνικούς πολιτειακούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς θεσμούς.
Πρόκειται για μια μακραίωνη ιστορία, η οποία, με πολλές τοπικές διαφοροποιήσεις, συνεχίστηκε ως τον 20ο αιώνα. Στις μέρες μας γενεές Ελλήνων από τον Εύξεινο Πόντο εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία, όπου αποτελούν ένα κοινωνικά αναγνωρισμένο και δραστήριο μέλος της κοινότητας. Όμως με την αναγκαστική Ανταλλαγή των πληθυσμών μετά το 1922, μεγάλο μέρος των Ελλήνων της Μαύρης Θάλασσας υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τους χώρους στους οποίους είχε ζήσει για ένα τόσο μεγάλο διάστημα. Μαζί τους έφεραν πολλά οικογενειακά και εκκλησιαστικά κειμήλια που τους συνέδεαν με το παρελθόν.
Σήμερα, με τις εντυπωσιακές αλλαγές που έχουν συμβεί στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, το πρόβλημα των εθνικών και θρησκευτικών μειονοτήτων βρίσκεται για άλλη μια φορά στην επικαιρότητα με σημαντικές αλλά και απρόβλεπτες συνέπειες. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, το ιστορικό υλικό και τα οικογενειακά αρχεία που προέρχονται από αυτή την περιοχή αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί αποκαλύπτουν την ανθρώπινη εμπειρία που βρίσκεται πίσω από τις πολιτικές αλλαγές. Η προσωπική ιστορία, οι απόψεις, οι ιδέες και τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ιστορίας των θεσμών, αλλά και των γεωπολιτικών εξελίξεων.

  • Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο
  • Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
  • Επιμέλεια: Παπαγεωργίου Γεωργία
  • Θέμα: Ιστορία-Νεότερη Ελληνική Ιστορία
  • Κατάσταση: Μεταχειρισμένο σε πολύ καλή κατάσταση
  • Σελίδες: 331
  • Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 1991

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση