Κατηγορίες

Βίντεο από τις εκδόσεις μας

Newsletter

Συγγραφείς

Αναζήτηση

Τρομοκρατία

Το βιβλίο φωτίζει, με κλινική ψυχρότητα που αρμόζει σε τόσο περίπλοκα ιστορικά επεισόδια, τη γένεση του φαινομένου Μπιν Λάντεν. Η ανάμειξη των Αμερικανών στο Αφγανιστάν στοιχειοθετείται με μαρτυρίες ανθρώπων που τη χειρίστηκαν στο αφιλόξενο έδαφός του και στο γειτονικό Πακιστάν.

Περιγραφή

Έκπτωση Έκπτωση!
7,00 € Με Φ.Π.Α.

13,00 € Με Φ.Π.Α.

Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο!

Προσθήκη σε wishlist

Συγγραφέας
COOLEY K. JOHN
Εκδότης
Ελληνικά Γράμματα

9 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Το βιβλίο φωτίζει, με κλινική ψυχρότητα που αρμόζει σε τόσο περίπλοκα ιστορικά επεισόδια, τη γένεση του φαινομένου Μπιν Λάντεν. Η ανάμειξη των Αμερικανών στο Αφγανιστάν στοιχειοθετείται με μαρτυρίες ανθρώπων που τη χειρίστηκαν στο αφιλόξενο έδαφός του και στο γειτονικό Πακιστάν. Οι εξομολογήσεις στελεχών στη CIA για τις ενστάσεις τους αναφορικά με την υπερβολική ενίσχυση των Μουτζαχεντίν ξεχωρίζουν και αποκαλύπτουν το μέγεθος των αμερικανικών λαθών. Εξίσου όμως χαρακτηριστικές είναι και οι μαρτυρίες των στελεχών των αμερικανικών και βρετανικών ειδικών δυνάμεων, που εκλήθησαν πριν χρόνια να ξαναπάνε στο Αφγανιστάν και να αφοπλίσουν τους ανθρώπους που οι ίδιοι είχαν εκπαιδεύσει και εξοπλίσει. Το βιβλίο αυτό αποδεικνύει με τον πλέον σαφή τρόπο τα εγκληματικά λάθη των ΗΠΑ στον τρόπο που χειρίστηκαν το Αφγανιστάν από τη δεκαετία του 1970 και μετά. Ο αναγνώστης θα αναγνωρίσει τους σημερινούς εφιάλτες, τα φαντάσματα της παγκόσμιας σκηνής σε προηγούμενους ρόλους με συγκεκριμένη ιστορία και προέλευση. 
Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική ερευνητική δουλειά που θα βοηθήσει όλους μας να καταλάβουμε πώς βρεθήκαμε στην αρχή μιας νέας απρόβλεπτης εποχής. Και το κυριότερο: πώς δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας, έκρουαν των κώδωνα κινδύνου εδώ και αρκετά χρόνια, χωρίς ωστόσο κανείς να δίνει ιδιαίτερη σημασία. (Από τον πρόλογο του Αλέξη Παπαχελά)

  • Χρονολογία Έκδοσης: 2001
  • Τίτλος πρωτοτύπου: UNHOLY WARS
  • Σελίδες: 392
  • Μετάφραση: Κολιόπουλος Κωνσταντίνος
  • Θέμα: Πολιτική-Οικονομία
  • Διαθεσιμότητα: Εξαντλημένο
  • ISBN-13: 9789603939552

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση