Κατηγορίες

Βίντεο από τις εκδόσεις μας

Newsletter

Συγγραφείς

Αναζήτηση

Ο Όμηρος - Πρόσωπα Πράγματα και ιδέες στην Ιλιάδα και Οδύσεια

 Το διάγραμμα του έργου περιλαμβάνει στο Α΄ μέρος αναφορά στον Επικό Κύκλο κι ερευνώνται οι πηγές της ομηρικής ποίησης. Ακολουθεί η υπόθεση και το περιεχόμενο των δύο ομηρικών επών...

Περιγραφή

Έκπτωση Έκπτωση!
5,00 € Με Φ.Π.Α.

Προσθήκη σε wishlist

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πρόλογος (απόσπασμα)
  Το διάγραμμα του έργου περιλαμβάνει στο Α΄ μέρος αναφορά στον Επικό Κύκλο κι ερευνώνται οι πηγές της ομηρικής ποίησης. Ακολουθεί η υπόθεση και το περιεχόμενο των δύο ομηρικών επών, εξετάζεται η δομή τους, αναλύεται η τεχνική τους με εξέταση της γλώσσας και του μέτρου της ομηρικής ποίησης και παρουσιάζεται η σχέση των ανθρώπων και των θεών στον Όμηρο. Αναπτύσσονται  οι παιδαγωγικές ιδέες, το πρόβλημα της ελευθερίας της βουλήσεως και οι αντιλήψεις που υπήρχαν τότε για την ζωή, την ψυχή και το θάνατο. Τονίζεται στη συνέχεια η επίδραση που άσκησαν τα ομηρικά έπη στη Λογοτεχνία, στην Τέχνη και στον πολιτισμό των Ελλήνων και των άλλων λαών, ενώ στο τέλος του Α΄ μέρους γίνεται μια γενική θεώρηση στο περίφημο Ομηρικό Ζήτημα.
  Στο Β΄ μέρος καταχωρίζεται με απόλυτη λεξιλογική σειρά ότι σχετίζεται με πρόσωπα, πράγματα και ιδέες, ώστε ο μελετητής να βρίσκει εύκολα ότι τον ενδιαφέρει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει το Β΄ μέρος, διότι συνδέει σφιχτά το μακρινό παρελθόν με το σημερινό παρόν της φυλής μας. Με την αλφαβητική παράθεση των ομηρικών λημμάτων και με τον πίνακα των λέξεων της νεοελληνικής μας γλώσσας, που ταυτίζονται με τις ομηρικές πιστοποιείται η εθνική μας ταυτότητα και η αδιάσπαστη γλωσσική μας παράδοση που παραμένει αδιάβρωτη από τους πανάρχαιους εκείνους καιρούς μέχρι σήμερα.

  • Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο
  • Εικονογράφηση: Νικολινάκος Μιχάλης
  • Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
  • Θέμα: Ιστορία-Αρχαία Ελληνική Ιστορία
  • Σελίδες: 480
  • Χρονολογία Έκδοσης: 1986

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση