Κατηγορίες

Βίντεο από τις εκδόσεις μας

Newsletter

Συγγραφείς

Αναζήτηση

Κίμων Αθηναίος Πολιτικός και στρατηγός - Μιλτιάδης Αθηναίος στρατηγός

Ο Κίμων, γιος του Μιλτιάδη και της Ηγησιπύλης, υπήρξε επιφανής Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός με εξέχουσα δράση στην πολιτική ζωή και τα πολεμικά δρώμενα της Αθήνας. Ο πατέρας του ήταν ίσως ο σπουδαιότερος στρατηγός των χρόνων του και αυτός που έφερε λαμπρή νίκη εναντίον των Περσών το 490 π.Χ., στη μάχη του Μαραθώνα.

Περιγραφή

Έκπτωση Έκπτωση!
3,00 € Με Φ.Π.Α.

10,00 € Με Φ.Π.Α.

(η τιμή μειώθηκε κατά 70 %)

Προσθήκη σε wishlist

Συγγραφέας
Φωτίου Ηλιάνα
Εκδότης
Βολονάκη

9 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Ο Κίμων, γιος του Μιλτιάδη και της Ηγησιπύλης, υπήρξε επιφανής Αθηναίος στρατηγός και πολιτικός με εξέχουσα δράση στην πολιτική ζωή και τα πολεμικά δρώμενα της Αθήνας. Ο πατέρας του ήταν ίσως ο σπουδαιότερος στρατηγός των χρόνων του και αυτός που έφερε λαμπρή νίκη εναντίον των Περσών το 490 π.Χ., στη μάχη του Μαραθώνα. Μετά, όμως, από την αποτυχημένη εκστρατεία για την κατάκτηση των Κυκλάδων, το 489 π.Χ.. ο Μιλτιάδης κατηγορήθηκε πως εξαπάτησε τον αθηναϊκό λαό, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 50 ταλάντων και πέθανε στη φυλακή. Οι πρόγονοι του Μιλτιάδη ήταν οι Αιακίδες, ενώ αρχοντική καταγωγή είχε και η μητέρα του Κίμωνα, που ήταν κόρη του βασιλιά των Θρακών Ολόρου. Είναι εμφανής η αριστοκρατική προέλευση του Κίμωνα, ο οποίος ανήκε στο δήμο των Λακιαδών. Οι αριστοκρατικές καταβολές του ενισχύθηκαν από το γάμο της αδελφής του Ελπινίκης με τον πλούσιο Αθηναίο Καλλία, καθώς και το δικό του με την Ισοδίκη, απόγονο των Αλκμεωνιδών4, η οποία είχε μακρινό πρόγονο τον ίδιο τον Κλεισθένη. Το γενεαλογικό δέντρο του Κίμωνα ήταν αμιγώς αριστοκρατικό και μαρτυρά πλούτο και δύναμη. Όμως, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, ο Κίμων έχασε τον πατέρα του. Αυτό συνέβη όταν ήταν ακόμα σε νεαρή ηλικία και έμεινε να φροντίζει ο ίδιος για τη μικρή του αδελφή, ενώ η οικονομική του κατάσταση ήταν δυσμενής. Τα χρόνια της νεότητάς του κατηγορήθηκε πολύ για το ήθος του, όμως σύντομα έδειξε την ισχυρή πολιτική προσωπικότητά του και αναδείχθηκε σ' έναν από τους σημαντικότερους διαμορφωτές της πορείας των Αθηναίων. (Από τον κεφάλαιο "Η καταγωγή του Κίμωνα")

Ο Μιλτιάδης υπήρξε στρατηγός των Αθηναίων με σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της περσικής εισβολής στην Ελλάδα. Ήταν γιος του Κίμωνα και ανήκε στο δήμο των Φιλαϊδών, γενιά που κρατούσε από τον Αίαντα. Παππούς του Μιλτιάδη ήταν ο Μιλτιάδης ο Πρεσβύτερος, ο οποίος είχε δημιουργήσει αθηναϊκή αποικία στη Θράκη. Αδελφός του ήταν ο Στησαγόρας. Από το Στησαγόρα γεννήθηκε ο Κίμων, ο πατέρας του Μιλτιάδη.
Ο Μιλτιάδης ο Πρεσβύτερος εξορίστηκε από τον Πεισίστρατο και τους Αλκμεωνίδες, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων. Έτσι έφτασε στη Θράκη και ίδρυσε εκεί αποικία, τη Χερσόνησο, υποτάσσοντας τα θρακικά φύλα. Με το θάνατο του τελευταίου, το 525 π.Χ., την εξουσία ανέλαβε ο Στησαγόρας, ο οποίος διοίκησε για λίγα χρόνια, καθώς βρήκε βίαιο θάνατο. Έτσι, το 518 π.Χ.. στη θέση του απεστάλη ο Μιλτιάδης, εκπρόσωπος της αριστοκρατικής τάξης και λαμπρός στρατηγός στα επόμενα χρόνια.

  • ISBN-13: 9789603812685
  • Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο
  • Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
  • Θέμα: Ιστορία-Αρχαία Ελληνική Ιστορία
  • Σειρά: ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 7
  • Σελίδες: 88
  • Χρονολογία Έκδοσης: Σεπτέμβριος 2004

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση