Κατηγορίες

Βίντεο από τις εκδόσεις μας

Newsletter

Συγγραφείς

Αναζήτηση

Αφροδίσια Νοσήματα

Η μονογραφία με τίτλο "Αφροδίσια νοσήματα - Οδοιπορικό και μνήμες" του Δρος Ιωάννη Ζωγραφάκη, Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου, εστιάζει το ενδιαφέρον της περισσότερο στο πρόσφατο παρελθόν (χωρίς να αγνοεί και το απώτερον), περιέχοντας ζωντανές μνήμες και ζωηρές αναμνήσεις από πλούσιες εμπειρίες και προσωπικά βιώματα.

Περιγραφή

Έκπτωση Έκπτωση!
19,55 € Με Φ.Π.Α.

95,40 € Με Φ.Π.Α.

Προσθήκη σε wishlist

Συγγραφέας
Ζωγραφάκης Γιάννης
Εκδότης
Αρχιπέλαγος

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ον που ασχολείται με το παρελθόν του, είτε είναι πρόσφατο είτε είναι απώτερο! Το πρόσφατο παρελθόν είναι περισσότερο υποκειμενικό, αφηγηματικό και συγκινησιακό.
Το απώτερο παρελθόν είναι περισσότερο αντικειμενικό, αποκρυσταλλωμένο και στατικό. Η μονογραφία με τίτλο "Αφροδίσια νοσήματα - Οδοιπορικό και μνήμες" του Δρος Ιωάννη Ζωγραφάκη, Δερματολόγου-Αφροδισιολόγου, εστιάζει το ενδιαφέρον της περισσότερο στο πρόσφατο παρελθόν (χωρίς να αγνοεί και το απώτερον), περιέχοντας ζωντανές μνήμες και ζωηρές αναμνήσεις από πλούσιες εμπειρίες και προσωπικά βιώματα.
Η βραβευμένη συλλογή του αγαπητού συναδέλφου και φίλου κ. Ζωγραφάκη, αποτελούμενη από 500 περίπου αντικείμενα, αποτυπώνει τα τεκμήρια που μαρτυρούν τις εκρηκτικές εξελίξεις της Αφροδισιολογίας του 20ού αιώνα.
Η αξία της είναι σημαντική, γιατί συμβάλλει στην αποκατάσταση της συνέχειας και την καλύτερη κατανόηση της ιστορίας μιας ειδικότητας, που απειλήθηκε σοβαρά από τον αχαλίνωτο ρυθμό του πολλαπλασιασμού των επιστημονικών ανακαλύψεων!
Γιατί δεν χωρά αμφιβολία ότι, όπως κάθε επιστήμη, έτσι και κάθε αρρώστια έχει τη δική της ιστορία, που φωτίζεται καλύτερα από συλλεκτικό υλικό με "ντοκουμέντα", όπως είναι αυτά που μεταγράφονται από τον συγγραφέα του παρόντος οδοιπορικού.
Το φωτογραφικό υλικό αυτής της μοναδικής, ίσως, συλλογής, τα ευρήματα της οποίας με μόχθο και αγάπη διέσωσε ο ακούραστος δημιουργός της, συντελεί και σε κάτι άλλο που, κατά την προσωπική μου γνώμη, είναι εξίσου ή ακόμη περισσότερο διδακτικό: παρακινεί τον ιατρό να διαλέγεται και να φιλοσοφεί με την ιστορία της Αφροδισιολογίας, σε μια κρίσιμη εποχή, κατά την οποία είναι θαμπωμένος από τις διαγραφόμενες (ή και επαπειλούμενες;) βιοτεχνολογικές ανακαλύψεις, που τον απομακρύνουν από το παρόν και τον αποσυνδέουν από το παρελθόν της Ιπποκρατικής αποστολής του.
Από τη μελέτη του φωτογραφικού υλικού και του κειμένου του βιβλίου του κ. Ζωγραφάκη επισημαίνεται, για μια ακόμη φορά, ότι κάθε ιστορική προσέγγιση της νοσολογίας δεν επηρεάζεται μόνο από τη θεραπευτική τέχνη, αλλά και από το κοινωνικό, το θρησκευτικό, το φιλοσοφικό, το ηθολογικό, το λαογραφικό και το πολιτισμικό περιβάλλον κάθε εποχής και κάθε λαού. Θα ήθελα, τέλος, να τονίσω με έμφαση ότι όλες οι φωτογραφικές απεικονίσεις της συλλογής δεν πρέπει να λειτουργούν μόνον ως νοσταλγικές μνήμες, αναμνήσεις θυσιών ή ως επαινετές προσπάθειες για τη διάσωση ενός λησμονημένου ή και "άχρηστου" υλικού, αλλά ως σύμβολα που αφορούν όχι μόνον όσους με κόπο και μόχθο τα συλλέγουν, αλλά και όσους τα περιεργάζονται και τα αποθαυμάζουν!

  • ISBN-13: 978-960-791-127-8
  • Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο
  • Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
  • Θέμα: Ιατρική
  • Σελίδες: 426
  • Χρονολογία Έκδοσης: 2000

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση