Κατηγορίες

Νέα και Ανακοινώσεις

Newsletter

Αναζήτηση

Τερτσέτη Άπαντα Κολοκοτρώνη 3 Τόμοι

Είναι καιρός τώρα, που εξαντλήθηκε, ύστερ' απ' την πρώτη, τρίτομη μέσου σχήματος, έκδοση του 1953, και η δεύτερη έκδοση των "Απάντων" Τερτσέτη, που κυκλοφόρησε συμπληρωμένη και διορθωμένη στα 1958. Η δεύτερη εκείνη έκδοση ήταν σε δυο τόμους μεγάλου σχήματος, που η σειρά τους ήταν διαφορετική απ' τη σειρά που είχαν οι τρεις τόμοι της πρώτης έκδοσης

Περιγραφή

Έκπτωση Έκπτωση!
22,00 € Με Φ.Π.Α.

10 τεμάχια σε στόκ

Προσθήκη σε wishlist

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Είναι καιρός τώρα, που εξαντλήθηκε, ύστερ' απ' την πρώτη, τρίτομη μέσου σχήματος, έκδοση του 1953, και η δεύτερη έκδοση των "Απάντων" Τερτσέτη, που κυκλοφόρησε συμπληρωμένη και διορθωμένη στα 1958. Η δεύτερη εκείνη έκδοση ήταν σε δυο τόμους μεγάλου σχήματος, που η σειρά τους ήταν διαφορετική απ' τη σειρά που είχαν οι τρεις τόμοι της πρώτης έκδοσης. Τα "Απομνημονεύματα" του Κολοκοτρώνη, μαζί με άλλα ηρωϊκά Κατάγραφα του Νικηταρά, Δήμου Τσέλιου κλπ., για λόγους κυκλοφοριακής προβολής καταχωρήθηκαν στον Α' τόμο. Οι Λόγοι και τα Δοκίμια του Τερτσέτη έμειναν στον Β' τόμο, όπως ήταν στην πρώτη. Τα Λογοτεχνικά Έργα, ποιητικά και πεζά, μαζί με τη μετάφραση του Ιταλόγλωσσου δράματος του Τερτσέτη "Ο θάνατος του Σωκράτη", περάστηκαν σαν επίμετρο στο Β' τόμο.
Η δεύτερη αυτή μεγαλόσχημη δίτομη έκδοση των "Απάντων" Τερτσέτη κυκλοφόρησε σε τόμους, χωρίς, ύστερα από τη διανομή της σε φυλλάδια, το Επίμετρο με τα Λογοτεχνικά Έργα. Ουσιαστικά, ο Β' τόμος αυτής της έκδοσης κλείνει στη σελ. 413, παραλείποντας όλα τα ποιητικά έργα του Τερτσέτη. Ύστερ' απ' αυτή την εκδοτική αυθαιρεσία, η ανάγκη μιας νέας ολοκληρωμένης έκδοσης των "Απάντων" Τερτσέτη έγινε επιτακτικώτερη, όχι μόνο για την επαναφορά της εξαντλημένης Β' έκδοσης στο φως της κυκλοφορίας, αλλά και για τη συμπλήρωσή της, τόσο με τα παραλειφθέντα Ποιητικά Έργα, όσο και με τα νέα έργα του Τερτσέτη, που παρουσιάστηκαν στο μεταξύ (1958 -1965) , ανακοινωμένα από τον Γ. Θ. Ζώρα, Ντίνο Κονόμο, Μ. Σιγούρο κ.λπ.

Το έργο αποτελείται από:

1ος τόμος: Τα λογοτεχνικά έργα.
Εισαγωγή Γ. Βαλέτα, Τερτσέτικη βιβλιογραφία, τα πεζά, γράμματα, διάφορα ξενόγλωσσα άρθρα, ξενόγλωσσο έμμετρο δράμα ''Ο θάνατος του Σωκράτη'',  πρώτα τραγούδια.
Επίμετρο του 1ου τόμου: ανέκδοτα έργα και γράμματα του Γεωργίου Τερτσέτη που δεν έχουν περιληφθεί στις προηγούμενες εκδόσεις, γράμματα (γνωστά), μελετήματα (Αγ. Βλάχου, Ν. Α. Βέη, Μαρίνου Σιγούρου, Γ. Βαλέτα.

2ος τόμος: Έργα ιστορικά και λογοτεχνικά.
Απομημονεύματα Αγωνιστών του '21, Νικηταρά (Τουρκοφάγου), Δήμου Τσέλιου, Παναγή Σκουζέ. Λόγοι και Δοκίμια.
Πρόλογος Γ. Βαλέτα.

3ος τόμος: Βιογραφία Γ. Τερτσέτη υπό Διον. Στεφάνου. Τα ηρωικά κείμενα, παραινετικός στο Δ. Μπότσαρη, Κολοκοτρώνη Απομνημονεύματα, Ιστορικά μαθήματα, Πολιτικά δοκίμια και άρθρα.
  • Διαθεσιμότητα: Αμεσα διαθέσιμο
  • Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
  • Θέμα: Ιστορία-Νεότερη και Σύγχρονη Ελλάδα
  • Σειρά: ΤΕΡΤΣΕΤΗ ΑΠΑΝΤΑ
  • Σελίδες: 468+382+468
  • Χρονολογία Έκδοσης: 1966

Κάνενα σχόλιο πελάτων για την ώρα.

Καλάθι αγορών

Δεν υπάρχουν προϊόντα

Μεταφορικά 0,00 €
Σύνολο 0,00 €

Επιβεβαίωση

Αναζήτηση